Bel 06-37598437

Over ons

WWOU!
we worden ouders
WWOU!
we worden ouders
gallery/schoenen

Over ons
Allereerst zijn wij. Baukje Tigchelaar en Ria Schlepers, moeders van zonen die inmiddels volwassen zijn.

Tijdens de opleiding tot contextueel therapeut te Utrecht ontmoetten we elkaar. We deelden de passie voor de ontwikkeling van het kind en de relatie tussen ouders en kinderen. Door ons werk kennen we het belang van een veilige en liefdevolle relatie tussen ouder en kind. Met name de eerste zeven levensjaren spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling als mens. Ouders geven het kind in deze jaren een basis van waaruit het vol zelfvertrouwen zijn of haar plek kan innemen in de wereld. De daaropvolgende jaren bouwt het kind voort op deze basis.
Op onze gezamenlijke treinreizen naar Utrecht, spraken wij veel over de relatie ouder en kind. Zo ontstond het idee voor deze cursus. Vol enthousiasme werkten we de afgelopen maanden de cursus verder uit. Nu is deze af en kijken we uit naar het delen van onze ervaring en kennis met jullie. Want wat is er leuker dan met elkaar ontdekken hoe je het beste ouder kunt zijn voor jullie kind?

Baukje:
Kinderen beschikken over een natuurlijke kracht van groeien en de wereld ontdekken. Daarbij zijn ouders loyaal aan hun kinderen. In mijn werk als Integratief Kinder-& Jeugdtherapeut sta ik met ouders stil bij die unieke relaties van moeder en kind, vader en kind. Samen vinden we een antwoord op de vraag: wat is er nodig? In de cursus WWou komt deze vraag op verwachtingsvol moment!
Wil je meer achtergrondinformatie over mijn praktijk zie www.kostbaarkind.nl

Ria:
Wat had ik graag deze cursus zelf gevolgd als jonge ouder samen met mijn partner. De afgelopen jaren heb ik, met vallen en opstaan, door mijn kinderen ontdekt wie ik ben als moeder. Gelukkig had ik al enige ervaring opgedaan in het ‘opvoeden’ door mijn werk met verstandelijk beperkte kinderen. Ik volgde diverse opleidingen voor mijn werk. Deze hielpen me ook in het ouderschap en partnerschap. De opleiding ‘verbindend communiceren’ kwam bijvoorbeeld heel goed van pas tijdens de puberjaren van mijn zonen.

Naast deze cursus werk ik vanuit mijn eigen bureau De Doorbraak als supervisor, coach en adviseur binnen de (jeugd)zorg, welzijn en het onderwijs. Ik geef trainingen en coaching aan werkende mantelzorgers die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn in het combineren van werk met de zorg thuis.
Wil je meer weten over mijn bureau zie www.tussenwerkenmantelzorg.nl
 

gallery/ria
gallery/baukje1